Monday 25 July 2016

Biljka koja kožu “pretvara” u porculanski čistu i lijepu! Liječi od akni

Biljka koja kožu “pretvara” u porculanski čistu i lijepu! Liječi od akni



Ruzmarin vašem zdravlju može da donese brojne dobrobiti!
Ljekovita mediteranska biljka ruzmarin sadrži nekoliko desetina antioksidansa – jedinjenja koji pomažu u odstranjivanju slobodnih radikala. Među antioksidansima posebno se ističe efikasnost ruzmarinske kiseline.
Za dobro pamćenje
Ruzmarin ima dugu historiju kao lekovita biljka koja poboljšava pamćenje, pa se u narodu i zove biljkom sjećanja. Neke studije tvrde da oštećenja nastala djelovanjem slobodnih radikala molekula kiseonika u organizmu imaju uticaj na Alchajmerovu bolest. Ako je zaista tako, ruzmarin je idealna pomoć kod takvih stanja.
Za čist dom bez toksina
Bakterija iz svog doma možete da se riješite na ekološki prihvatljiv način – bez hemikalija ako koristite sprej za dezinfekciju na bazi ruzmarina. Antibakterijska svojstva ove biljke podrazumevaju eliminaciju bakterija koje su česte u domovima i koje lako mogu da dovedu do ozbiljnih problema, na primjer ešerihije koli.
Kako da napravite sprej za dezinfekciju:
Prokuhajte stabljike ruzmarina pola sata, ohladite i procjedite. Ovaj “čaj” prespite u bočicu s raspršivačem i čuvajte u frižideru.
Riješite se akni
Istraživanje objavljeno u časopisu Planta Medica pokazalo je efikasnost ruzmarina protiv bakterija koje uzrokuju akne – Propionibacterium acnes.
Pijte čaj od ruzmarina i oblažite bubuljice tim čajem, rezultate ćete brzo primjetiti..
Za savršen vid
Ova zdrava mediteranska biljka može da pomogne u sprečavanju degenerativnih bolesti očiju koje pogađaju određene strukture oka, poput retinitis pigmentose.

No comments:

Post a Comment