Wednesday 27 July 2016

Brzo opuštanje uz samomasažu dlanova i stopala

Ruke i stopala često su ukočeni i bolni, osobito na kraju dana. Odvojite nekoliko minuta za jednostavnu samomasažu i ugodno ćete se opustiti.
Ponekad kao da se moramo podsjetiti najjednostavnijih rješenja koja su nam doslovno nadohvat ruke: autorica tekstova o različitim temama vezanim uz zdravlje Marie Desbonnet tako podsjeća na jednostavnu samomasažu dlanova i stopala.

Samomasažu dlanova možete izvesti praktično svugdje, a tih nekoliko minuta donijet će malo opuštanja i u najstresniji dan.


Raširite dlan te ga kružnim pokretima trljajte palcem druge ruke počevši od sredine dlana. Polako pojačavajte pritisak te širite poteze. Potom izmasirajte svaki prst te ga lagano povucite kao da ga želite dodatno izravnati. Ponovite na drugoj ruci.
Stopala pak diskretno možete izmasirati kotrljajući njima tenisku lopticu barem 2-3 minute ispod radnog stola, naravno ako se na poslu možete izuti. Ako to nije izvedivo, pričekajte da dođete kući pa sjednite i stopalo jedne noge oslonite na koljeno druge te ga čvrsto izmasirajte od prstiju do gležnjeva. Potom posebno, lakšim pritiskom, izmasirajte prste na nogama. Ponovite nekoliko puta, a zatim tako izmasirajte i drugo stopalo.

No comments:

Post a Comment