Wednesday 6 July 2016

Prirodni ljekovi za kožne alergije

Kožne alergije možete dobiti zbog mnogo razloga. Bilo da je u pitanju sunce, tkanine ili neko povrće, vaša koža je vrlo osjetljiva, a šanse za dobivanje alergije su izuzetno visoke.
Da skratimo, alergija kože je preosjetljiva reakcija na tvari. Kožne alergije liječe se s vremenom i mogu se izliječiti pravilnom njegom. Evo, nekoliko domaćih lijekova za liječenje kožnih alergija.

1. Voda

Pijte puno vode. Voda je prirodni lijek za alergije kože. Ona ispire toksine i čisti tijelo. Ona također liječi alergije kože.

2. Nanesite ulje

Nanesite toplo kokosovo ulje na kožu gdje se pojavila alergija i ostaviti preko noći. To ljušti kožu i djeluje anti-bakterijski. Nosite pamučne tkanine jer su one najbolje za svaki tip kože.

3. Limunov sok

Samo primijenite sok od limuna uz pomoć vatice na kožu gdje se pojavila alergija. Drugi domaći lijek za liječenje kožnih alergija se dobije miješanjem kokosovog ulja i sok od limuna. Nanesite na kožu i ostaviti preko noći.

4. Mak

Sameljite mak i dodajte nekoliko kapi limunovog soka. Nanesite smjesu na mjesto gdje se pojavila alergija.

5. Kupka

Ovo je jedan od najmoćnijih domaćih lijekova za liječenje kožnih alergija. Izbjegavajte korištenje vruće ili tople kupke. Topla voda može dovesti do još veće upale kože. Hladna voda je umirujuća i dobro djeluje na iritacije.

No comments:

Post a Comment