Wednesday, 6 July 2016

U čašu vode stavite samo jedan sastojak i zaštitite srce, vid, spriječite rak...

U čašu vode stavite samo jedan sastojak i zaštitite srce, vid, spriječite rak...Voda s limunom djeluje izrazito čisto i zdravo. Ona ima svjež, pomalo gorak okus zbog kojeg ćete imati osjećaj da mora biti dobra za vas, a to je i istina.
Svi znamo koliko je zdravo piti puno vode. To je vjerojatno najbolja stvar (a uz to i bez kalorija) koju možete učiniti za svoje zdravlje. No budući da je voda mnogima 'dosadna', možete joj dodati okus uz pomoću limuna. A evo koje su i druge prednosti vode s limunom:
1. Limun, kao i ostali citrusi, pun je C vitamina. To je antioksidans koji popravlja stanična oštećenja, usporava bolesti starenja, uključujući i srčano-žilna oboljenja i rak, te održava vaš vid zdravim.
2. Također pomaže u borbi protiv starenja kože. A u kombinaciji s hidratacijom, koju dobivate iz vode, kao da ste udvostručili vrelo mladosti.
3. Čak i ako ne vjerujete u 'čišćenje tijela', znajte da limun ipak pomaže u izbacivanju toksina iz tijela.
4. Limun će vam pomoći kod želučanih tegoba i poboljšati probavu, pogotovo u kombinaciji s toplom vodom ili s malo mente, koja je poznata po tom što smiruje želudac i mučninu.
5. Limun sadrži antiupalna i antibakterijska svojstva koja mogu poboljšati imunitet i riješiti vas prehlade i gripe koji haraju zimi. Uz to, može pomoći nadraženom grlu.
6. Limun može osvježiti vaš dah. Nemojte vjerovati u mitove o tome da će on oštetiti vašu zubnu caklinu. U malim količinama u vodi, rizik je izuzetno nizak.
Zapamtite da se sve navedeno odnosi na dodavanje kriške limuna ili malo iscijeđenog limuna u vodu, a ne kupovinu vode s okusom limuna, koja vrlo vjerojatno ima dodan šećer i konzervanse.

No comments:

Post a Comment