Thursday, 29 September 2016

Čokoladna torta za doručak je dobra za mozak i struk!

Čokoladna torta za doručak je dobra za mozak i struk!Čokolada ima izravan utjecaj na naše kognitivne funkcije, a redovita konzumacija može značajno poboljšati pamćenje. Unatoč prihvaćenoj pretpostavci da bi ljudi trebali smanjiti konzumiranje čokolade kada su na dijeti, utvrđeno je da čokolada zapravo može pomoći u gubitku suvišnih kilograma.
"Kada se probudite, mozak odmah treba energiju", kaže dr. Daniela Jakubowicz, čija je knjiga The Big Breakfast dijeta postala bestseler.
Ovo je vrijeme u danu kada vaše tijelo pretvara svu hranu u energiju. Kasnije tijekom dana, tijelo štedi energiju i čuva je kao rezervu u obliku masti. Čokoladu ne biste trebali jesti poslije 9 ujutro.
Čokolada sadrži flavonoide koji se obično pojavljuje u biljnoj hrani. Visoku razinu flavonoida također možemo pronaći u čaju, crnom vinu, te voću kao što su grožđe i jabuke.
Zato sljedeći put kada ste u nedoumici oko toga počastiti se nekom čokoladom ili ne, učinite to za doručak. Vaš mozak i struk će vam biti zahvalni.

No comments:

Post a Comment