Wednesday, 28 September 2016

Kako izlečiti prehladu za jedan dan! Najefikasnije rješenje

Prehlada i gripa spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja češće nego sve ostale bolesti zajedno. Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proljeće i jesen. Ako osjećate da ćete se razboljeti morate odmah početi da preduzimate neophodne mjere. Počevši sa borbom protiv prvih simptoma prehlade u početnoj fazi, moguće je da se sprječi razvoj ozbiljnih oboljenja (gripa, bronhitisa itd) i upalnih procesa u organizmu.

Šta raditi ako osjećate prve simptome prehlade i kako zaustaviti širenje bolesti i ojačati opšte zdravstveno stanje?

Ova tri jednostavna, ali efikasna i provjerena narodna recepta pomoći će vam da se izborite sa početnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviti i sprječiti napredovanje bolesti.
Kako izlječiti prehladu za jedan dan.

1. Ovaj napitak je prirodna zamjena za popularan „Coldrex i „Ferveks“, koji možete napraviti sami bez odlaska u apoteku, a koji je jednako efikasan pa čak i bolji.
Ako osjećate prve simptome prehlade ili gripe uradite sljedeće.
U 1,5 litar prokuhane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje sumeća tableta ili vitamin C u prahu. Po želji možete zasladiti kašikom meda. Dobro promješajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sati. Po potrebi ponovite još jednom.
2. Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept.
Ugrijte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mljevenog bibera i 1 kašiku meda. Promješajte i popijte toplo pred spavanje.
3. I treći, provjereni recept…
lijek protiv prehlade i kaslja – vruće pivo sa medom, Poznati lijek protiv prehlade i kašlja – vruće pivo sa medom.
Ne može se reći da je ova mesavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna! Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svjetlog) naspite u u šerpicu i ugrijte, da bude vruće. Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića i promješajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Poslje lezite u krevet.
Moram reći da je ova smesa ima prilicno neprijatan ukus, ali kod prehlade, gripa i kaslja deluje veoma efikasno.

Ovaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, posjeduje anti inflamatorno dejstvo, podstiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma. Jer znojenje, kao i u slučaju sa receptom sa vinom, je odavno poznata i priznata metoda liječenja početnih simptoma prehlada i gripa, koje uključuje odbrambene mehanizme organizma, koji se bore sa virusima.
U sva tri slučaja možete prirodnim pitem pobjediti prve simptome prehlade i gripa bukvalno za jedan dan.


No comments:

Post a Comment