Tuesday 20 September 2016

Moć samoizlječenja – šaljite sebi pozitivne poruke

Proces samoizlječenja najjednostavnije je pokrenuti slanjem “pozitivnih, iscjeljujućih poruka”, koje naš organizam svjesno ili podsvjesno upija. Poruka može biti u obliku misli, izgovorene ili napisane riječi ili kulturoloških očekivanja (npr. kada neko vjeruje da molitva liječi ili da je kokošja supa dobra za zdravlje).
Istraživanja su pokazala da smijeh snaži imunološki sistem organizma. Ispitanici su se u jednoj studiji pola sata smijali na šaljivi video. Nivo njihovih obrambenih bijelih krvnih zrnaca nakon toga se povećao za 25 posto.


Prirodni putevi izlječenja mogu biti blokirani i negativnim emocijama kao što su bijes i nemogućnost opraštanja, pa “dobre poruke” ne dopiru do bolesnika. Možete ih se osloboditi meditacijom i samoanalizom. Dajte svom organizmu priliku da sam pobijedi bolest prije nego posegnete za šarenim tabletama. Zahvaljujući brojnim istraživanjima i klasična je medicina konačno prihvatila ideju o iscjeliteljskoj snazi našega tijela i uma. Dr. Howard Brody, autor poznate knjige o placebo efektu, savjetuje kako da potaknemo vlastitu moć samoizlječenja.
– Placebo efekt nas uči da u određenoj mjeri imamo kontrolu nad bolešću koja nas zadesi. A ta se kontrola zapravo svodi na pozitivno razmišljanje. Kada zbrajamo male pobjede nad bolešću te vjerujemo u lijek koji uzimamo, ozdravljenje će prije i doći – kaže dr. Brody.


No comments:

Post a Comment