Tuesday 27 September 2016

Prehranom pobijedite celulit 5 najvećih neprijatelja masnih naslaga

Kako bi se zauvijek riješili neželjene narančine kore, pripremajte jela od namirnica koje su bogate željezom, jodom, magnezijem i primjerice, vitaminom C. Osim što ćete iz organizma izbaciti štetne tvari, vremenom ćete pobijediti i celulit…

Višak kilograma i celulit najveći su neprijatelji većine pripadnica nježnijeg spola, međutim kako bi ih pobijedili nisu vam potrebni skupocjeni tretmani u kozmetičkim salonima.
Uz neke preinake u prehrani, pobjeda u ovoj poprilično teško borbi je zagarantirana. Jod, magnezij i vitamin C samo su neki od sastojaka namirnica koji pomažu u uklanjanju celulita!…

Jod
Nedostatak joda je vrlo rijedak, a može izazvati prekomjerno debljanje, ispadanje kose, tromost i nesanicu. Ukoliko imate takvih problema, pojačajte konzumaciju plodova mora i povrća. Jod blagotvorno utječe na rad živaca i mišića, kožu, zube i nokte.
Magnezij

Osim što pomaže u uklanjanju celulita, magnezij popravlja vid, a koristi se i u prevenciji umora sportaša te kod dijabetesa, povišenog tlaka, migrena i osteoporoze. Magnezijem obiluju orašasti plodovi, žitarice, grah, zeleno lisnato povrće kao što su špinat i blitva, crveno meso i riba.
Jabučni ocat
Samo jedna žlica jabučnog octa razrijeđenog vodom prije glavnog obroka dovoljna je da se ubrza sagorijevanje masnih naslaga, a vremenom nestaje i neželjena narančina kora. Jabučni ocat obiluje magnezijem, fosforom i natrijem, a zna se da su oni neophodni općenito za zdravlje organizma.
Željezo
Osobe koje u organizam ne unose dovoljne količine željeza se brzo umaraju jer im nedostaje kisika. Osim toga usporen je i rad metabolizma. Željezom obiluju voće, povrće, grah, orasi, žitarice, kupus, rajčica, ribe i plodovi mora.
Vitamin C
Odavno je poznato da je vitamin C neophodan za zdravlje svakog organizma, a odličan je saveznik i u borbi protiv celulita. Najviše ga ima u svježem voću, primjerice kiviju, citrusima, kiselim jabukama i bobičastom voću. Želite li se zauvijek riješiti celulita, ove namirnice koristite u svakodnevnoj prehrani.


No comments:

Post a Comment