Tuesday 20 September 2016

Snizite krvni tlak u 10 SEKUNDI začinom koji već imate u kuhinji!

Dovoljno je ubaciti nekoliko grama cimeta u svoju dnevnu prehranu, čime ćete lakše kontrolirati visoki krvni tlak.

Kombinirati se može u raznim čajevima i napitcima, a možete ga staviti i u jogurt te posuti po voćnoj salati. Brojne studije potvrdile su kako sistolički odnosn

o gornji i dijastolički, odnosno donji tlak kod odraslih osoba smanjuje mirisni cimet.”Svakako bih preporučio uvrštavanje cimeta u svakodnevne prehrambene navike, ali neće vam samo to pomoći u smanjenju krvnog tlaka. Prehrana treba biti prilagođena zdravstvenom stanju organizma, a nužna je i tjelovježba jer nju ni jedan začin ne može zamijeniti” kazao je autor knjige “The SooperfoodsRr Diet”, Wendy Brazilian.


Imate problema s visokim krvnim tlakom? Pokazatelj je to da morate hitno mijenjati prehrambene navike. Obavezno smanjite unos soli i masnoća te povećajte unos vode i zdravih namirnica poput žitarica, voća i povrća. Uz već poznate namirnice, u borbi protiv tihog ubojice dobro može poslužiti i cimet. Karakteristika ovog začina je da odlično prija uz pitu od jabuka, ali koristan je i za kontrolu tlaka.
Dovoljno je ubaciti nekoliko grama cimeta u svoju dnevnu prehranu čime ćete lakše kontrolirati visoki krvni tlak. Kombinirati se može u raznim čajevima i napitcima, a možete ga staviti i u jogurt te posuti po voćnoj salati. Brojne studije potvrdile su kako sistolički odnosno gornji i dijastolički, odnosno donji tlak kod odraslih osoba smanjuje mirisni cimet.
“Svakako bih preporučio uvrštavanje cimeta u svakodnevne prehrambene navike, ali neće vam samo to pomoći u smanjenju krvnog tlaka. Prehrana treba biti prilagođena zdravstvenom stanju organizma, a nužna je i tjelovježba jer nju ni jedan začin ne može zamijeniti” kazao je autor knjige “The SooperfoodsRr Diet”, Wendy Brazilian.

No comments:

Post a Comment