Thursday 6 October 2016

Jabučni ocat je dobar za skidanje kilograma

Jabučni ocat se najviše upotrebljava za pročišćavanje krvi i odstranjivanje masnoća iz krvi. Ipak, u današnje vrijeme se dosta često ova namirnica koristi i u redukcijskim dijetama.
Jabučni ocat, ako se redovito i kontrolirano uzima, uspješno otapa masnoće iz tijela jer on u sebi sadrži prirodne kiseline koje razgrađuju i ispiru sve otrove i neprobavljivu hranu iz vaših crijeva.

Kako smanjiti kilograme uz pomoć jabučnog octa?

Danas se jabučni ocat primjenjuje prvenstveno u svrhu skidanja viška kilograma, a samim tim i za opće zdravlje našeg organizma.

Jabučni ocat u organizmu djeluje na kiselost, acidobaznu ravnotežu organizma, i na metabolizam masnoća, zbog čega se uvijek i koristi u kombinaciji s vodom.

Recept za mršavljenje: dvije žlice octa dodajte u čašu vode i pijte 3 puta dnevno iza glavnih obroka. Ponavljajte ovo kroz period od dva mjeseca, uz smanjenje unosa šećera, masnoća i soli, i povećane fizičke aktivnosti. Rezultati neće izostati.

Kako pripremiti domaći ocat?

Za pripremu octa uzmite dvije jabuke, najbolje kisele divlje jabuke. Sameljite ih ili istucite, te iscijedite sok u odgovarajuću posudu. Sok od jabuke neka zavrije. Nakon vrenja sok procijedite, te na jednu litru soka dodajte litru vode, spremite to u boce i pustite ih zatvorene.
Ocat držite na umjerenoj temperaturi, najmanje mjesec dana. Ako se u njemu pojavi talog, procijedite ga uz pomoć medicinske gaze i konzumirajte ga takvog.


No comments:

Post a Comment