Thursday 6 October 2016

Kako liječiti frigidnost?

Frigidnost ili spolna hladnoća javlja se u širokom rasponu, od potpunog nereagiranja žene na seksualne draži i situacije do nemogućnosti da se postigne orgazam. Moderna seksualna terapija s psiho-analitičkog kauča na kojem se analiziraju eventualne dublje psihološke potrebe žene, seli se na “banalni” teren, na kojem se odvijaju razni procesi. Tijekom ovih seansi, prije svega, razmjenjuju se informacije, žena stječe nova znanja o seksualnosti, pomaže joj se da stekne samopouzdanje, ona uči kako komunicirati s partnerom.
Također, na ovakvim seansama sprovode se terapije redukcije straha i anksioznosti od seksualnih draži i situacija.
U nastavku teksta slijedi program najpoznatijeg američkog seksualnog terapeuta Lo Piccola, koji kroz devet zadataka sažima sve faze današnje modeme seksualne terapije frigidnosti.
I zadatak
– Da žena razvija svijest o vlastitom tijelu. Savjetuje se uporaba ručnog ogledala pomoću kojeg žena i upoznaje svoj spolni organ. Daje se zadatak da se počne s Kegelovim vježbama (cilj ovih vježbi je jačanje orgazmičnih sposobnosti žena), koje se izvode na taj način što žena počinje mokriti — pa prekine i to ponavlja.
II zadatak

– Da žena dodirom upoznaje vlastite genitalne organe pri čemu se ne inzistira da ona doživi orgazam. Cilj ovog zadatka je razvijena svijest o tijelu i suzbijanje strahova.
III zadatak
– Da žena dodirom svojih senzitivnih zona (genitalni organi i dojke) osjeti prijatnost.
IV zadatak
– Da žena upražnjava masturbaciju. Daju joj se informacije o različitim načinima masturbacije i podrška u eksperimentiranju.
V zadatak
– Da žena pojača intenzitet masturbacije (ukoliko do tada nije doživjela orgazam) i da masturbira dok ne doživi umor, averziju ili orgazam.
VI zadatak
– Da žena uporabi vibrator. Istraživanja su pokazala da kod većine žena (90 posto) stimulacija klitorisa vibratorom tri puta tjedno po 15 minuta obvezno izaziva orgazam. Ukoliko žena i poslije tri tjedna ne doživi orgazam, odustaje se.
VII zadatak

Ako je žena postigla orgazam masturbacijom, uključuje se partner, u početku kao promatrač sa ciljem da žena smanji strahove i anksioznost.
Za primjenu ovih seksualnih tehnika preporučuje se pozicija žene iznad muškarca, bočni položaj ili bilo koji drugi položaj koji partneri eksperimentiranjem ustanove kao najprijatniji.


No comments:

Post a Comment