Friday 7 October 2016

Ovaj prirodni tonik može zamijeniti svaki antibiotik

Tajna je u njegovim sastojcima, koji se nalaze u vašoj kuhinji.
Tonik ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, povećava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tjela. U slučaju da imate problema sa kandidom, ovaj prirodni tonik je pravo rješenje. Tajna je u njegovim sastojcima.

– 700 ml sviježe jabukovog sirćeta
– po ¼ šolje sitno isjeckanog bijelog i crnog luka
– 2 sviježe paprike
– ¼ šolje rendanog đumbira
– 2 kašike narendanog hrena
– 2 kašike kurkume u prahu ili 2 komada korijena kurkume

Pomješajte sve sastojke u jednu činiju, osim sirćeta pa prebacite u teglu. Najbolje bi bilo da se 2/3 tegle sastoji od suhi sastojaka, a ostatak popunite sirćetom pa dobro zatvorite i protresite. Mućkajte je dva puta dnevno, i ostavite da odstoji na hladnom i suhom mjestu dvije nedjelje. Dobijenu smjesu možete koristiti i kao dodatak jelima (najčešće uz salate).
Nemojte je razblaživati sa vodom, jer tako ćete umanjiti djelotvornost. Kako biste ojačali svoj imunitet, uzimajte 1 kašiku dnevno prije svakog obroka. U slučaju da bolujete od ozbiljne bolesti ili imate infekciju, uzmite kašiku tonika 5-6 puta dnevno.
NAPOMENA: Savjeti iz ovog teksta su informativne prirode i ne mogu da zamjene pregled kod ljekara ili farmaceuta kada je Vaše zdravlje u pitanju. Ukoliko imate ozbiljne zdravstvene probleme, obavezno se posavjetujte sa vašim ljekarom. Informacije provjeravamo i molimo Vas da ih posmatrate samo kao smjernice na putu ka dobrom zdravlju.


No comments:

Post a Comment