Thursday 6 October 2016

Pasta za zube uklanja akne, jača nokte i pomaže kod posjekotina

Zaboravite na skupe i često nedjelotvorne kreme za uklanjanje akni, lijek se nalazi u vašem kupatilu. Osim što služi za redovnu higijenu usta i zuba pokazalo se da je pasta za zube izuzetno djelotvorna za uklanjanje bubuljica ili akni. Princip djelovanja zasniva se na primjeni kaladonta čim se bubuljica pojavi. Prilikom nanošenja može se osjetiti blago peckanje ukoliko je kaladont jak.
Kada pastu nanesete na bubuljicu sačekajte šezdeset minuta da se osuši a zatim mjesto isperite mlakom vodom i prosušite potom stavite hidratantnu podpuno nemasnu kremu za lice. Groznica s usana (labijalni herpes) bit će kao rukom odnešena ukoliko stavite na nju sloj kaladonta. bitno je da pasta za zube bude što duže na groznici po mogućnosti jedan dan.

Pasta za zube pokazala se je i kao odlično sredstvo za jačanje noktiju. Kaladont stavite na nokte a zatim ga trljajte desetak minuta. Nokte masirajte nježno bez grubih pokreta koji mogu naškoditi. Ukoliko zanoktice nisu cijele treba sačekati da zarastu, pa tek onda početi s primjenom paste.

posjekotina žileta se također mogu zaustaviti upotrebom kaladonta. dovoljno je malo paste za zube da zaustavi krvarenje. pasta će rashladiti posječeno mjesto, zatvoriti ranu i spriječiti daljnje krvarenje.


No comments:

Post a Comment