Thursday 14 July 2016

Multipla skleroza – Liječenje ljekovitim biljem

I za tu bolest, koja se smatra neizlječivom, možemo naći lijek. Istina stanje se pogoršava korak pokorak, ali čovjek se ne smije nikako predati već mora sačuvati vjeru i povjerenje u ljekovito bilje, dar našeg Stvoritelja bolesnom čovječanstvu.
Ponovno ukazujemo na to da kod tako ozbiljnog oboljenja treba koristiti samo svježe bilje. Za zimsku ga zalihu osušimo. Svježe listove zečje soce operemo i iz još vlažnih u sokovniku istisnemo sok.

Tokom šest sati svakoga dana uzimamo svaki sat tri do pet kapljica soka razrijeđenih s čajem. Masiranje s uljem Gospine trave, kamilice i majčine dušice djeluje povoljno.


Cvjetovima ubranim za sunčana vremena napunimo bocu do grla (stavljamo svaki list odvojeno), prelijemo s hladnim ili tisnutim maslinovim uljem (ulje mora prekriti bilje) i ostavimo 10 dana na suncu ili toplom mjestu.
Pri sunčanom vremenu nabrane cvjetove Gospine trave, kamilice i stolisnika pripremimo kao tinkturu i time masiramo kralježnicu, zglobove i bokove. Ako dođe do ukočenja kralježnice, stavljamo tople obloge od gavezovog brašna na kralježnicu.
Gavezovo brašno izmiješamo s toplom vodom u kašu, da bismo s njim lakše namazali lanenu krpu dodamo u kašu nekoliko kapljica ulja. Osim toga pijemo ujutro i uvečer po jednu šoljicu stolisnikovog čaja. Uzmemo tri velike kašičice švedske grančice razrijeđene sa stolisnikovim čajem i tu količinu, gutljaj po gutljaj, pijemo tokom cijelog dana.

Također češće stavljamo obloge od švedskog bilja na potiljak i držimo ih četiri sata. Ne smijemo zaboraviti na sjedeće kupke od smrekinih vrhova, Gospine trave, kamilice, kadulje, stolisnika, majčine dušice i poljske preslice jer sve te biljke blagotvorno djeluju na oduzetost.
Po kupki valja uzeti 100 g. bilja. Preko noći ga namočimo u hladnu vodu, sljedeći dan zagrijemo i ulijemo u vodu za kupanje. Voda mora prekriti bubrege, kupanje traje 20 minuta, iza toga se još jedan sat znojimo u postelji. Tu vodu možemo koristiti još dva puta, tako da u nju vratimo bilje i ponovo zagrijemo.
U jednoj nedjelji upotrebljavamo samo jednu vrstu bilja. Posebno bih savjetovali potpune kupke od koprive koje čudotvorno djeluju na cirkulciju krvi i ne smiju biti izostavljene. Za to uzimamo 200 g. bilja po kupki i primjenjujemo isti postupak kao za sjedeće kupke, i ovu vodu možemo koristiti za kupanje tri puta uzastopno. Srce mora biti izvor vode.
Nova i dobra iskustva s oblozima od listova obične šapike koje stavljamo po cijelom tijelu. Listove te biljke operemo, na dasci dobro razvaljamo s kuhinjskim valjkom, pospemo na lanenu krpu u koju zamotamo bolesnika, preko toga stavimo još topli ručnik za kupanje i tako ga ostavimo da leži cijelu noć. Javi li se nemir ili trzanje na posebno osjetljivim mjestima bolesnika odmotamo. Većinom bolesnik osjeća djelotvornost ljekovite snage koja izbija iz listova šapike i spava dobro. Često nastupa vidljivo poboljšanje.
Želimo istodobno uputiti i na promjenu u ishrani s kojom se kod multiple skleroze također postižu vrijedni rezultati. Posebno ljekovito za ovu bolest koja se smatra neizlječivom jeste kobilje mlijeko. Kako je uzgoj konja danas ponovo u usponu, moguće je to mlijeko nabaviti.

No comments:

Post a Comment