Monday, 4 July 2016

Domaći pinđur – Jednostavan i jako ukusan recept

Ovo je jedna od najboljih verzija pinđura, recept je super ukusan i veoma jednostavan za napraviti, ovo morate probati i obaveznbo zapisati u svoj mali privatni kuhar.
Sastojci:
– 4 kg paprike za ajvar (crvena rog)
– 2 kg oguljenog paradajiza
– 1/2 glavice češnjaka (bijelog luka)
– 1 veća vezica peršinovog lista
– 2 ravne žlice soli
– 4 žlice šećera
– 2,5 dl ulja
– 1/2 dl sirćeta
– 2 feferone

Priprema:
Papriku ispeći na roštilju, oguliti ju i isjeckati na sitne komadiće (ne mljeti). Oguljeni paradajiz isjeckati i staviti na lagano ugrijano ulje i dodati mu sitno sjeckani češnjak i kuhati dok se paradajiz ne raskaša, dodati sjeckanu papriku, sjeckani peršinov list, sirće, sol, šećer, sjeckane feferone i kuhati oko 1h da dobije finu gustoću.
Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti. Ovo je mjera za jednu turu, dobije se oko 11 kom malih bočica od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.

No comments:

Post a Comment