Sunday 17 July 2016

Recepti za liječenje crijevnih parazita

Neki prirodni lijekovi za borbu protiv crijevnih parazita.
Ukoliko imate problema sa crijevnim parazitima i ne možete da ih se riješite tada vam predlažemo sljedeći prirodni recept za to: Tri velike glavice bijelog luka, skuhati sa vodom, procijediti i dobivenu tečnost piti na jedan sat prije svakog jela.
Drugi put luk kuhati sa mlijekom. Dobivenu tečnost također piti na jedan sat prije svakog jela.
Naribati mrkvu, sok iscijediti i oboljeloj osobi dati 1 do 3 žlice tog soka.
Ako bolesnik ima patljičaru, tri dana ne smije da uzima nikakvu hranu. Za to vrijeme treba da jede što više crnih kupina.
Četvrtog dana oboljela osoba treba da popije dvije žlice ricinusovog ulja pomiješanog sa dosta octa.

Drugi prirodni lijek protiv parazita u crijevima je:

Za borbu protiv crijevnih parazita dobro je piti odvar crnog i bijelog luka, odnosno svarenu vodu od luka, dnevno po nekoliko žlica. Tako je isto i dobro piti sok od mrkve ili sok od bijelog luka pomiješan sa medom.

Recept za borbu protiv sitnih glista

Protiv sitnih glista upotrebljava se klizma a ispiranje se vrši sokom od bijelog luka, sapunjavom i slanom vodom ili vodom sa octom.
Mrkva za liječenje priprema se ovako: Na pola kilograma dobro opranog korijena mrkve koja se prvo isjecka iscijedi se sok i najednom popije. Kroz 1 – 2 sata uzima se ricinus. U isto vrijeme 100 grama bijelog luka kuha se u 1 litri vode. Kad se to ohladi napravi se klizma i daje bolesniku kroz debelo crijevo.

No comments:

Post a Comment