NAPRAVITE SAMI “ČUDESNI MELEM” IZ RUSIJE koji je dobar za skoro sve bolesti!
Melemom se mogu liječiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i opekotine.
Svakako, valja imati na umu da je melem bezopasan, te da vam ne može naškoditi.
Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti, piše Narodnilijek.com.
Sastojci:
1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)
400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)
60 grama pčelinjeg prirodnog voska
Priprema:
U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.
Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Smjesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u teglu. U frižideru može stajati i do deset mjeseci.
Kada melem koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike ovog melema tri puta na dan prije svakog obroka.
U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite na bolno mjesto. Melem se koristi i za jačanje noktiju, te tretman hemeroida.
Svakako, valja imati na umu da je melem bezopasan, te da vam ne može naškoditi.
Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti, piše Narodnilijek.com.
Sastojci:
1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)
400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)
60 grama pčelinjeg prirodnog voska
Priprema:
U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.
Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Smjesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u teglu. U frižideru može stajati i do deset mjeseci.
Kada melem koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike ovog melema tri puta na dan prije svakog obroka.
U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite na bolno mjesto. Melem se koristi i za jačanje noktiju, te tretman hemeroida.
No comments:
Post a Comment