Tuesday 28 June 2016

BOLI VAS GLAVA? Popijte OVO i riješite se glavobolje!

BOLI VAS GLAVA? Popijte OVO i riješite se glavobolje!



Ako ste zbog glavobolje gutali kojekakve analgetike, razmislite o prirodnim metodama kojima nećete štetiti organizmu samo zato što vas boli glava. Donosimo nekoliko prijedloga koji provjereno pomažu.
Topla voda s limunom
Iako pola iscijeđena limuna u čaši mlade vode možete konzumirati svakoga jutra kako bi očistili tijelo od toksina, ovaj je napitak izvrstan lijek i kada se javi glavobolja. Popuštat će vas svakim gutljajem.
Čaj od đumbira
Đumbir povoljno utječe na cirkulaciju i djeluje protuupalno. Osim toga, upješno liječi glavobolju.
Riblje ulje
Možda ga nemate stalno pri ruci, no riblje ulje je vrlo bogato tijelu prijeko potrebnim omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju krvni tlak. Riblje ulje regulira krvni tlak pa tako i pomaže protiv glavobolje.
Čaj od mente
Menta ili metvica biljka je koja vrlo povoljno utječe na probavni sustav, osvježva dah, ali i opušta mišiće i živce pa djeluje umirujuće i smanjuje glavobolju. Čaj od žličice mente može vas osloboditi teške glavobolje.
Sok od rajčice
Rajčica obiluje prirodnim šećerom, vitaminima i mineralima koji ublažuju i najjaču glavobolju. Mnogi tijekom mamurluka običavaju jesti juhu od rajčice - s razlogom jer uspješno pomaže rješavanju glavobolje. K tome, sjajnog je okusa, kao i sok.

No comments:

Post a Comment