Thursday 30 June 2016

NAPRAVITE SAMI “ČUDESNI MELEM” IZ RUSIJE koji je dobar za skoro sve bolesti!

NAPRAVITE SAMI “ČUDESNI MELEM” IZ RUSIJE koji je dobar za skoro sve bolesti!


Melemom se mogu liječiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i opekotine.
Svakako, valja imati na umu da je melem bezopasan, te da vam ne može naškoditi.
Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti, piše Narodnilijek.com.
Sastojci:
1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)
400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)
60 grama pčelinjeg prirodnog voska
Priprema:
U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.
Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Smjesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u teglu.  U frižideru može stajati i do deset mjeseci.
Kada  melem koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike ovog melema tri puta na dan prije svakog obroka.
U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite  na bolno mjesto. Melem se koristi i za jačanje noktiju, te tretman hemeroida.

No comments:

Post a Comment