Thursday 7 July 2016

Kiselim pekmezom izliječila masnoću u krvi

Kiselim pekmezom izliječila masnoću u krvi




Sto se tice holesterola imamo dobar i los holesterol (vidi sliku 2).
Bez dobrog holesterola ne mozemo zivjeti, on cisti los holesterol iz nasih arterija .
Mi moramo rijesavat ovaj losi sve je u omjeru koliko ga ima slicno kao i kod secera u krvi.los holesterol uglavnom nastaje zbog nepravilne prehrane u velikim kolicinama.
Znaci prvo moramo uravnotezit svoju prehranu, kad to uradite dijo posla obavice sam organizam a ono sto nemoze mozemomu pomoc unosenjem sto vise vitamina c, jedite samo bijelo meso naravno samo kuhana hrana , nikako gladovanje sto vise manjih obroka, ako nebudete uopste jeli nasteticete ostatku organizma.
Znaci mozete sebi kupiti u apoteci cajnu mjesavinu za los holesterol, kazem da kupite jer se sastoji od mnogo cajeva pa da sami ne pogrijesite.
Jedite pekmez od jabuka pecen bez secera(sok od jabuka kuhate u serpi na laganoj vatri dok ne postane kao sirup i naspete u tople staklene flase i zatvorite ), jako je ukusan al i ljekovit.
Par kapi jabukovog sirceta u casi vode, sto vise cvekle i raznog povrca i voca.
I naravno sto vise bavljenja sportom, plivanje trcanje vjerovatno u blizini imate neko odmaraliste.
Naša čitateljka navodi da se godinama mučila sa visokom masnoćom u krvi,nešto manje triglicerida ali veoma visokim holesterolom,iako nije neko ko uživa u  konzumiranju masne hrane.Pored muke sa šećerom to joj je donosilo veliku poteškoću,s obzirom da je morala paziti na duple dijete a masnoću je teško regulisati,još su lijekovi skupi.Odustala je od lijekova I pokušala na prirodan način,I 4 mjeseca do novog mjerenja je svako jutro uzimala po veliku kašiku kiselog pekmeza na prazan želudac I na sljedećem mjerenju je imala referentnu vrijednost masnoće.Preporučuje našim čitateljima da probaju I ovaj način,jer u svakom slučaju  nije štetno,čak naprotiv prirodni pekmez od kiselih jabuka je veoma zdrav,a pisali smo vam o pekmezu od samoniklih,tvrdih divljih jabuka da je utvrđeno na institutu za hranu I pripravke u hrani u Sarajevu da ima više zdravstvenih prednosti nego med..

1 comment:

  1. Postovanje.Znam osobu lićno koja se skinula sa tablete za topljenje masnoca koja Je bila propisana dozivotno.Svako jutro za dorucak pahuljice preliti jogurtom i kasikom pekmeza kiselog od divljih jabuka.Holesterol je na normalnoj razini vec godinama.
    L.P.

    ReplyDelete