Sunday, 14 August 2016

Tretmani za lice na bazi grožđa

Revitalizirajuća maska
Za osvježavanje i relaksiranje lica nakon napornoga radnog dana izmiješajte masku od po jedne žlice soka od grožđa, meda, brašna i maslinova ulja. Nanesite na oprano lice i pustite da djeluje 20 minuta a potom isperite.

Face-Lift maska

Izmiješajte žumanjak i bjelanjak od jednog jajeta i istucite s tri žlice slatkog vrhnja, sokom od pola limuna i jednom žlicom zdrobljenoga groždanog šećera koji ste kupili u ljekarni. Masku držite na licu 30 minuta, a potom je isperite toplom vodom.

Tonik za učvršćivanje kože

Za učvršćivanje i osvježavanje kože, pa tako i izglađivanje, bez obzira na godine, pripremite tonik za lice od 2 šake bobica grožđa kojima ste prethodno odstranili kožicu. Tonikom obilato natopite kožu te lice nakon 10 minuta isperite mlakom vodom.

Piling za glatko lice

Kako bi vaše lice ponovno zasjalo, pripremite piling kojim ćete uspješno odstraniti mrtve stanice, bez obzira na tip vaše kože. U tu svrhu pomiješajte 5-7 zgnječenih bobica s jednom jušnom žlicom pšeničnih mekinja i malo soka od grožđa. Piling kružnim pokretima nanesite na lice i potom isperite mlakom vodom.

Maska za nečistu kožu

Ako imate nečistu kožu, zgnječite šaku bobica grožđa i pomiješajte je s jednom žlicom zobenih pahuljica. Masku nanesite na lice, držite 15 minuta i potom isperite mlakom vodom.

Sok za smanjivanje pora

Ako vas muče proširene pore i umorna koža, u svježe istisnutom soku od grožđa natopite pamučne blazinice, rasporedite ih po licu, držite 20 minuta, a potom lice operite hladnom vodom. Za isti efekt, dakle smanjenje pora i osvježavanje, lice istrljajte zgnječenim bobicama grožđa.

Osvježavajući losion

Čistu vatu natopite bijelim vinom pa premažite lice i vrat. Nakon 20 minuta tretirana mjesta isperite mlakim čajem od kamilice. Bijelo vino odličan je osvježavajući losion koji će vašoj koži dati svjež izgled. Navedeni tretman primjenjuje se povremeno. Međutim, od rijetkih tretmana ne očekujte čudesa jer se samo upornost nagrađuje.


No comments:

Post a Comment