Sastojci
– 3 kg šljiva
– 1 kg šećera
– 2 dl ruma
– 1 kg šećera
– 2 dl ruma
Priprema
1. Šljive dobro oprati, očistiti od koščica te razdvojiti na polovine pa poslagati na dublji lim za pečenje
2. Posipati šećerom, lagano promiješati, te staviti u pećnicu zagrijanu na 200-220°C i peći 2 sata. Povremeno malo promiješati.
3. Kada je postignuta željena gustoća, umiješati rum te puniti u vruče staklenke. Staklenke odmah zatvoriti i staviti ih u toplu pećnicu da se ohlade do idućeg dana.
Napomena: Ako želite manje slatki džem smanjite količinu šećer, a ako želite da vam džem bude rjeđi, skratite vrijeme pečenja. Primjena ovog izvanrednog džema, čija osebujnost su i kožice od šljiva, je zaista raznovrsna.
No comments:
Post a Comment