Thursday 25 August 2016

Poboljšajte probavu sodom bikarbonom

Poboljšajte probavu sodom bikarbonom



Soda bikarbona je beli prah pod nazivom natrijum bikarbonat. Ona otapanjem u vodi daje lužnatu otopinu. Upravo radi te lužnatosti, verovatno ste se već susreli s njenim lekovitim svojstvima u prevenciji i lečenju raka. Koristi se u domaćinstvu i kao pomoćno sredstvo za čišćenje.
Da li ste  znali da vam soda može pomoći i kod problema s probavom?
Ovaj beli prah ima izuzetnu lekovitost za celi organizam i čini dobro našem probavnom sistemu. Upoznajte se sa sodom i na prirodni način sprečite ili lečite probleme s probavom.
Kod probavnih tegoba, preporučuje se da češće uzimate oko pola kašičice soda otopljene u mlakoj vodi. Početna doza trebala bi se uzeti ujutru na prazan želudac da ne bi došlo do jačeg lučenja želudačne kiseline. Topla voda pomaže sodi bikarboni da što pre prođe do tankog creva čime se smanjuju žgaravica ili podrigivanje. Soda se od davnina koristi kao lek za sve one koji imaju problema s preteranim lučenjem želudačne kiseline. Njenom konzumacijom smanjuje se bol u želudcu i umor u mišićima.
Soda bikarbona se može uzimati i alternativno klistiranjem. I to u kombinaciji tople vode i 3 % otopine sode bikarbone. Ova otopina povoljno će delovati na našu probavu i na brži i lakši način će obnoviti crevnu floru. Na taj način oporaviće se i celi imuni sistem koji je verovatno bio narušen. U ovom slučaju soda ubija loše bakterije iz našeg organizma i vraća ga u lužnato stanje.
Klistiranjem sodom bikarbonom radimo i na detoksikaciji organizma i čišćenju limfe. Kod lečenja kandida gljivice je takođe vrlo učinkovita jer uništava patogene mikroorganizme u sluznici debelog creva. To je vrlo bitno i kod problema s bešikom, prostatom ili kod ženskih problema. Ispiranjem debelog creva ovom otopinom sprečavamo duže zadržavanjem stolice u debelom crevu. Što se tiče pražnjenja debelog creva, ponekad se naš probavni sistem ne može sam očistiti. Ovde je bitno napomenuti da se to većinom događa kod stresa i oslabljenog imuniteta. Tada ispiranje debelog creva otopinom sode, dovodi naša creva u ravnotežu. Sprečava se pojava polipa, hemeroida, raznih upala ili čak i raka.
Zavisno od vašeg zdravstvenog stanja i stanja vaše probave, pokušajte prirodnim putem lečiti tegobe. Obvezno kod lečenja sodom bikarbonom je da se koristi ona farmaceutska soda koja u sebi ne sadrži aluminijum.
kucnilekar

No comments:

Post a Comment