Wednesday 24 August 2016

UPALA MOKRAĆNIH KANALA – PRIRODNO LIJEČENJE

UPALA MOKRAĆNIH KANALA – PRIRODNO LIJEČENJE



Kako prirodno liječiti upalu mokraćnih kanala:
UPALA MOKRACNIH KANALA
Uretra ili mokraćovod je mokraćni kanal kojim se iz bubrega u mokraćni kanal odvodi mokraća. Ćim se u bubrežnoj zdjelici na-kupi mokraće, ona se odmah isprazni. To se vrši ritmičkim steza-njem i rastezanjem mokraćovoda, a mokraća se u mlazovima istjeruje u mjehur.
Upala mokraćovoda nastupa gotovo uvijek kao posljedica upale bubrega, jer se klice izlučuju s mokraćom i zaraze mokraćovod. Do upale mokraćnih kanala dolazi osobito onda kad u mokraćovodu nastupi neko suženje koje izaziva zastoj mokraće. Kadšto mokraćovod oboli od tuberkuloze pri čemu odeblja i suzi se.
Mokraća se iz mjehura odvodi mokraćnom cijevi koja jc u muškaraca dugačka otprilike 20 cm, a u žena otprilike 4 cm. Do upale mokraćne cijevi u muškaraca dolazi oboljenjem žlijezde prostate ili zbog kapavca. Zbog toga što je mokraćna cijev kratka, u žena nastupaju često upale mokraćne cijevi i to zbog toga što se u neposrednoj blizini mokraćne cijevi nalazi otvor debelog crijeva. Upala se očituje jakim bolovima oko mokraćne cijevi i pri mokrenju.
Liječenje
Sastav čaja:
40 g stabljike preslice
40 g listova nane pitome
40 g listova i cvjetova kantarije muške
40 g listova bokvice muške
20 g stabljike majčine dušice
20 g bijele gorčice
Pripremanje i primjena čaja:
Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g rnješavine trava i kuhati poklopljeno na tihoj vatri 1 1/2 minutu. Ohladiti poklopljeno, a zatim procijediti u bocu, jako začepiti i držati na tamnom i hladnom mjestu. Piti 3 puta dnevno po 1 dcl prije i 1/2 dcl poslije jela. Prvi dan, poslije svih napitaka uzeti srednju žlicu maslinova ulja, a drugi dan, malu žlicu svježeg limunova soka.
Ishrana, upute i zabrane kao kod liječenja upale mokraćnog mjehura. U toplo odjenuti križa, slabine i donji dio trbuha.

No comments:

Post a Comment