Znate li da je
KOKOSOVO MLIJEKO
bogato vitaminima C, E, B1, B3, B5, B6, kao i željezom, selenom, natrijem, kalcijem, magnezijem i fosforom.
Sadrži veliki udio laurinske kiseline koja je vrlo vrijedna za ljudsko tijelo. U tijelu se pretvara u monolaurin, što je spoj koji ima antivirusno i antibakterijsko svojstvo.
Ono je izvor mangana, što je od vitalnog značaja za regulaciju razine šećera u krvi. Jedna od najvažnijih funkcija mangana je da pomogne metabolizam glukoze u ljudskom tijelu. Mangan je neophodan za metabolizam, liječenje upala, prevenciju osteoporoze, ublažavanje PMS-a u žena, pomaže apsorpciji vitamina te održava zdravlje probavnog trakta.
Kokosovo mlijeko sadrži selen, koji je antioksidans koji ublažava simptome artritisa. Selen kontrolira slobodne radikale i smanjuje rizik od upala zglobova.
Za one koji imaju netoleranciju na laktozu ili se opredjeljuju za veganstvo, pokušajte koristiti kokosovo mlijeko umjesto mlijeka u pečenim jelima. Kokosovo mlijeko donosi kulinarsku dekadenciju…
No comments:
Post a Comment