Monday 22 August 2016

LIJEK PROTIV 800 VRSTA BAKTERIJA I 100 VRSTA GLJIVICA

LIJEK PROTIV 800 VRSTA BAKTERIJA I 100 VRSTA GLJIVICA



Grejp pripada porodici Rutvice, a poznat je kao antibakterik, antioksidant, antitumor, dijetetik, fungicid, kardiotonik, mikocid, remineralizant i vermifug. Druga imena su mu i grep, grapefruit i limunka. Ljekovitost grejpa dobro su poznavali Abordžini iz Australije, koji ga koriste kao univerzalni lijek. Smatra se da je grejp križanac naranče i limuna. To je zimzeleno drvce s izrazito velikim plodovima žute boje, spljoštenog oblika, bez naručitog mirisa i gorkog okusa, svojstvenog grejpu. Raste na područjima tropske i suptropske klime. Ubiru se i prerađuju svi dijelovi biljke: pup, list, cvijet, plod i sjeme.
Ljekoviti sadržaj: voda 88%, bjelančevine 0,5%, šećer 6,4%, triptohan, metionin, lisina, furanokumarin, apigenin, hesperidin, limonin, naringin, naringenin, nobiletin, 2,23% limunove kiseline i vitamina C čak oko 40mg, zatim vitamina A, B6, B12, D, E, K te 17mg kalcija, 18mg fosfora, magnezij, mangan, cink, bakar, željezo i brom.
Grejp je izvrsno i ukusno voće koje mogu jesti i zdravi i bolesni, a pogotovo osobe kojima je potreban vitamin C, fosfor i kalcij. Ekstrakt sjemenki grejpa jako je sredstvo koje uspješno djeluje protiv oko 800 vrsta bakterija i oko 100 vrsta gljivica te se preporuča u liječenju ameba, glista i gljivica, kao i u liječenju gljivičnih i drugih nametnika na biljkama i životinjama.
Sok grejpa bogat bioflavonoidima djeluje na metabolizam, pogotovo na enzime koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, pomažu radu jetre, jača arterije.
Preventivno djeluje protiv nastanka karcinoma, naručito uništava karcinogene spojeve koji nastaju kao produkt pušenja.
Od cvijeta se priprema esencija koja liječi nesanicu, tegobe želuca i srca.
Ekstrakt od lista djeluje protuupalno.
Ljekovito djelovanje grejpa:
Nacionalno američko udruženje kemičara savjetuje uzimanje soka od grejpa kao sastavni dio doručka, jer pruža zaštitu od karcinoma pluća i kolona. Sok crvenog grejpa sadrži likopen i karotenoid, koji imaju antitumorno svojstvo.
Novija saznanja o grejpu govore da je vrlo uspješan protiv virusa i bakterijam gripe i prehlade, u prevenciji karcinoma i srčanih bolesti te da jača imuno-sustav kod upalnih stanja organizma.
Također pomaže kod osteoartritisa i reumatskog artritisa te djeluje na ravnotežu hematokrita u krvi.

No comments:

Post a Comment