Tuesday 31 May 2016

Na jednostavan nacin do manje kilograma!

Jednostavan način do manje kilograma!!




Ako želite riješiti se kilograma ? Čitajte dalje...

Svo voće je izuzetno zdravo za organizam ali određeno voće sadrži viši nivo određenih minerala i vitamina i to je znatna prednost kada želite se riješiti viška kilograma. Slijedi lista voća koje je najbolje konzumirati kada želite se riješiti kilograma, ne samo zbog dijete, naredne vrsta voća trebate konzumirati svakodnevno jer neće vam samo pomoći u skidanju kilograma već će vas čini zdravim.

1- Bobičasto voće.
Bobičasto voće je puno vitamin C i vlakana i također su voće sa najmanjom količinom šećera u sebi. Znato malo kalorija posjeduju. Čaša puna jagodama ima tek 50 kalorija,borovnice 80,malina 65 i kupina 60 kalorija.Bobičasto voće je najbolja užina u bilo koje doba dana.

2- Banane
u posljednje vrijeme banane su na lošem glasu zbog toga jer se mislilo da banane pomažu u debljanju ali u poslenjim istraživanjima došlo je do zaključka da banane ustvari pomažu u mršanju jer su bogate kalijem i vlaknama i u preliminarnim istraživanjima otkriveno je da banane posjeduju velike količine otpornog škroba koji pomažu u sagorijevanu neželjanog sala i također suzbija apetit. banana srednje veličini sadrži oko 100 kalorija.

3- Mango
Jedan mango srednje veličine sadržio oko 130 kalorja i više od 3 grama dijetalnih vlakana. Solidnu količini vitamina A i C i čak nešto malo i kalcijuma. Mago sadrži malo više šećera od ostalog voća na spisku,zato treba da se jede umanjeno.
4- Jabuke
Jabuke su jedne od najzdravijih stvari koje možete konzumirati. Jabuka srednje veličine sadrži manje od 100 kalorija, preko 4 grama vlakana i dobru količinu vitamina C.

5- Grožđe
Čaša puna grožđa sadrži tek nešto malo preko 100 kalorija. Bogate su vitaminom C ali ima znatno manju količinu vlakana u odnosu na ostale 4. Ako biste birali između zelenog grožđda i crvenog,obaveno idite sa crvenim. Crveno grožđe sadrže više antiokisdanasa od zelenog.





Ima mnogo zdravog voća, nemojte stati na navede samo. Ali ova su vam najbolja za početak zdravog načine ishrane i gubitku kilaže.

No comments:

Post a Comment