Sunday 15 May 2016

UPOZNAJTE SVE BLAGODATI ORAHA: Pojačava snagu uma, pročišćava krv, gradi mišiće

Orahe se naziva i “čistačem krvi”, a pomažu i u liječenju plućnih bolesti, a koriste za jačanje mišića i poboljšanje vida.

Osim toga, koriste se i u kupkama, a posebno su odličan borac protiv inficiranih rana i ekcema, kožnih bolesti ili upale očiju.

Ne samo da orasi imaju dobar okus, oni nam daju ogromnu količinu energije i nude mnoge zdravstvene prednosti. Ne koriste se samo kao dodatak kolačima, kolači, salate, tijesta. Odlični su i za zdravlje. No, malo se zna o zdravstvenim prednostima mladih listova i nezrelih plodova oraha. Orasi mogu liječiti mnoge bolesti, a najučinkovitiji su kada ih se bere bere početkom svibnja.
Orahe se naziva i ”čistačem krvi”, a pomažu i u liječenju plućnih bolesti, a koriste za jačanje mišića i poboljšanje vida. Osim toga, koriste se i u kupkama, a posebno su odličan borac protiv inficiranih rana i ekcema, kožnih bolesti ili upale očiju.
Ovo voće može se koristiti kao ulje koje je odlično za kosu sprečava od opeklina izazvanih sunčanjem. Jezgra oraha sadrži 65 posto ulja, proteina, ugljikohidrata, fosfor, kalij, magnezij, vitamin B, C i željezo. Dakle, orasi su izuzetan laksativ.
Čaj napravljen od mladog lišća oraha je vrlo učinkovit, posebno ako se miješa s medom, jer potiče metabolizam i poboljšava zdravlje. Ovaj čaj je također dobar ako imate problema s probavom, gihtom, usnom šupljinom, osipom, prekomjernim znojenjen nogu.
Orah sadrži eterično ulje koje sadrži tanin, što je žuta tvar s vrlo gorkog okusa. Uglavnom ih se bere u lipnju i srpnju, ali je najbolje vrijeme za korištenje kada su još uvijek svježi i zeleni. Tijekom procesa sušenja, lišće postaje tamnija, navodi Healthandnaturalmedicine.com.

Orasi protiv bolova

Pomiješajte litru nerafiniranog maslinovog ulja sa 10 žlica finog praha orahovog lista. Ostavite smjesu mjesec dana i tresite ju dobro svaki dan. Kada je smjesa spremna, primjenjuje se na bolna područja.

Orasi i med

U kombinaciji s medom, orasi su izuzetan prirodni lijek, jer tijelu daju sve potrebne vitamine, minerale, proteine, masti i ugljikohidrate. To je posebno učinkovit u borbi protiv iscrpljenosti i anemije.
Pomiješajte 500 grama meda sa 500 grama oraha i dodajte limun. Uzmajte žlicu ove smjese svakih 2-3 sata dok se ne počnete osjećate bolje.

No comments:

Post a Comment