Sunday 25 September 2016

JEDITE 3 BANANE DNEVNO I OVO CE SE DOGODITI VASEM MOZGU,SRCU I STRUKU!

JEDITE 3 BANANE DNEVNO I OVO CE SE DOGODITI VASEM MOZGU,SRCU I STRUKU!



Britanski i talijanski istraživači tvrde da jede jedna banana u ujutro, poslijepodne i navečer, opskrbljuje svoje tijelo s dovoljnim količinama kalija, a time smanjuje rizik od krvnih ugrušaka u mozgu za 21%.
Naime, 2011 izvješće objavljeno u časopisu Journal of American College of Cardiology naznačeno da moždani udar može spriječiti ili su šanse za to može biti smanjen zahvaljujući kalij prisutan u nekim namirnicama kao što su ribe, leća, špinat.
Osim toga, znanstvenici su otkrili da dnevni unos od 1600 mg kalija pomaže smanjiti šanse za moždani udar. Jedan prosječne veličine banana sadrži 500 mg kalija; Dakle, tri dnevno uspješno smanjuje visoki krvni tlak i održavanje odgovarajuće mozga i funkciju živaca.
Ostale prednosti banane
Osim kalija, banane su bogate vitaminom B6, mangan, biotin, dijetalnih vlakana i vitamina C, koje se odnose na funkciju probavnog sustava. Jedna banana sadrži 108 kalorija i malo kolesterola, masti ili natrij, koje se zna da uzrokuju debljanje. Banane su vrlo preporučljiva snack za sportaše koji su uvijek u potrebi za dodatnom energijom poticaj. To je zato što banane su niske u glikemijski ugljikohidrata.
Snižava depression- su bogate triptofanom, protein koji tijelo pretvara u serotonin- spoj koji poboljšava cjelokupno raspoloženje.
Regulira krvni tlak-zahvaljujući kalija u bananama, od vas će biti u stanju regulirati svoje srce funkciju i ravnotežu tekućine u tijelu, što smanjuje rizik od moždanog udara i visokog krvnog tlaka.Tretira zatvor-jedna banana ima više od 3 grama vlakana; tako da, ako se bore s zatvor, konzumirati banane na dnevnoj bazi kako bi poboljšali svoj rad crijeva. To je daleko bolji, zdraviji i prirodniji alternativa laksative.
Hangover lijek-banana smoothies zaslađen s malo meda su izvrsni za liječenje mamurluka. Štoviše, oni smiruju sluznice želuca, dok med će se vratiti na razinu šećera u krvi.
Poboljšava koštana masa-prema istraživanjima, kalija u bananama sprečava propadanje kostiju.
Zaustavlja stres-kalij je odličan u regulaciji nečije otkucaje srca. Kada osoba bude pod stresom, njihovi metabolički stopa povećava budući da su razine kalija kap.
Pušenje-banane su bogate vitaminom B12 i B6, zajedno s magnezijem i kalijem, koji pomažu u oporavku tijela od učinaka povlačenja nikotina.
PMS-as banane su bogate vitaminom B6, oni će se normalizirati tjelesnu razinu glukoze i poboljšati vaše raspoloženje.

No comments:

Post a Comment