Friday 30 September 2016

Zbog ubistva dječaka u Zvorniku u Švicarskoj uhapšena Elfeta – PRAVDA JE SPORA ALI SE DOČEKA

Zbog ubistva dječaka u Zvorniku u Švicarskoj uhapšena Elfeta – PRAVDA JE SPORA ALI SE DOČEKA



Postupajući po zahtjevu Tužilaštvo BiH, vlasti Švicarske Konfederacije su u Kantonu Njušatel (Neuchâtel) uhapsile su Elfetu Veseli (56), osumnjičenu za ubistvo dječaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolici Zvornika, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
-Osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u ljeto 1992. godine, u blizini mjesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dječaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića.
 Tužilaštvo BiH provelo je opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima se došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švicarske Konfederacije, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH, navodi s eu saopćenju
Tužilaštvo je obaviješteno da se osumnjičena u Švicarskoj, usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gdje će joj se suditi.
AVAZ

No comments:

Post a Comment