Saturday 3 September 2016

Zdrave namirnice koje ublažavaju bol

Postoje mnoge namirnice koje se učinkovito bore protiv boli. Sami lijekovi nisu dovoljni za liječenje boli.


Također trebate jesti pravu hranu uz njih. Pogledajte koje su to namirnice koje mogu smanjiti mišićnu i tjelesnu bol.

1. Đumbir

Đumbir je jedan od najboljih zdravih i ukusnih začina koje možete koristiti za kuhanje. On potiče protok krvi, poboljšava stimulaciju te je također obogaćen s puno antiupalnih svojstava. Đumbir također potiče protok krvi, pa utiče na bolju cirkulaciju krvi. To je, ustvari, jedna od najupečatljivijih namirnica koje smanjuju bol.

2. Lan

Lan je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Ova kiselina je dobro poznat po svojoj sposobnosti obnavljanja. Sjeme lana je vrlo jednostavano za jesti jer daje nevjerojatan okus hrane ukoliko ga koristite. Laneno sjeme ima protuupalna svojstva. Možete uključiti ovu zdravu hranu u svoju ishranu, ako želite da se oporavimte od neke rane.

3. Kurkuma

Kurkuma je jedna od najboljih namirnica za smanjenje bolova. Kurkuma djeluje kao čudotvorni lijek. Kurkuma se koristi od davnina za liječenje boli. Ovo je jedan od zdravih indijskih začina koji se koriste u gotovo svakoj hrani. Kurkuma djeluje gotovo na isti način kao i neki lijekovi protiv bolova.

4. Maslinovo ulje

Ako ste jedna od onih koji pate od neprestane boli artritisa, onda je vrijeme da promijenite ulje za kuhanje. Element koji se zove oleocanthal u maslinovom ulju ima protuupalna svojstva te je vrlo učinkovit u smanjenju svih vrsta boli u tijelu i zglobovima, ako se konzumira redovno.

5. Orasi

Postoje mnoge zdravstvene tajne skrivene u toj jednoj maloj ljusci. Orasi su izuzetno bogati omega-3 masnim kiselinama i alfa-linolenskom kiselinom. Nakon 2-3 oraha na redovnoj osnovi smanjit ćete gotovo sve upalne elemente u tijelu.

No comments:

Post a Comment